Europese beursvloer baadt in het rood

De Europese beurzen sluiten de week af met een stevig verlies. De Brusselse Bel20 gaat 1,6 procent in het rood, in Amsterdam loopt het verlies zelfs op tot 2,2 procent. Beleggers vrezen voor nieuwe lockdowns nu het coronavirus aan een comeback bezig is.

Weinig groen vrijdagavond op de Brusselse beursvloer. Colruyt en Telenet zijn de enige twee aandelen die het droog weten te houden in een zee van rood. Colruyt doet er 1,1 procent bij, Telenet houdt het bij een winst van 0,4 procent.

De sterkste daler is Galapagos met 5,2 procent. Het Mechelse biotechbedrijf had nochtans goed nieuws te melden. Het kreeg een positief advies van het Europees Geneesmiddelenagentschap voor zijn reumamedicijn filgotinib. Dat medicijn moet nu wel nog finaal goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Bioscoop

Op de brede beurs gaat Kinepolis lager nu Disney bekendmaakt dat het de release van een aantal films uitstelt. Dat zal de cijfers van de bioscoopuitbater geen goed doen, redeneren investeerders, en ze duwen het aandeel 4 procent in het rood.

In Amsterdam draagt het betaalbedrijf Adyen de rode lantaarn met een verlies van 5,2 procent.

Retail

De enige beurs die zich nog min of meer boven water weet te houden is die van Londen. Vooral de retail scoort goed. De supermarktketen Tesco wint 2,2 procent, op de voet gevolgd door Morrison, ook een supermarkt. Die gaat 1,8 procent hoger. Daarop volgt Ferguson, een verdeler van sanitair materiaal, die er 1,7 procent bij doet. De Britse beurs zelf gaat 1,4 procent lager.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 1,8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20