Europese beurstabellen kleuren rood: Bel20 duikt opnieuw onder 4.000 punten

De Europese beurzen zijn er niet in geslaagd om een positief vervolg te geven aan de stijgingen van maandag. Na een bescheiden start van de handelsdag, moesten de belangrijkste indexen rond de middag terrein prijsgeven.

De Europese beurzen zijn de tweede handelsdag van de maand mei bescheiden gestart. Kort na het luiden van de openingsbel bleef de Bel20 dicht bij huis en deed de Eurostoxx50 er 0,3 procent. Gedurende de voormiddag leken de indexen op hetzelfde elan verder te gaan, maar na de middag doken de indexen toch in het rood. De belangrijkste Europese beursindexen hebben de handelsdag dan ook in mineur afgesloten.

Rode Europese koerstabellen

De Eurostoxx50 nam uiteindelijk een duik van 2 procent en de Bel20 moest 1,55 procent inleveren. Door het verlies duikt de Belgische sterindex opnieuw onder de symbolische grens van 4.000 punten. Proximus was met een stijging van 0,55 procent de primus van de klas. Melexis verloor 4,4 procent en was daarmee de hekkensluiter van de Bel20.

Er zijn verschillende verklaringen waarom de Europese beurzen op de rem zijn gaan staan. Om te beginnen steekt het inflatiespook opnieuw de kop op. Afgelopen weekend heeft Warren Buffett gewaarschuwd voor een substantiële inflatie. Janet Yellen, Amerikaanse minister van Financiën, probeerde zondag de gemoederen te bedaren door te zeggen dat een inflatierisico als gevolg van een oververhitte economie laag is.

Coronapandemie in India

Voorts nemen de bezorgdheden toe over de coronapandemie in India en andere Aziatische landen. In totaal zijn er al meer dan 20 miljoen coronabesmettingen geteld in India. De afgelopen 24 uur zijn er ook 3.449 sterfgevallen ten gevolge van het coronavirus bijgekomen. Daarmee is de kaap van 220.000 coronadoden gerond.

Wall Street heeft zijn start gemist. Kort na het luiden van de openingsbel daalde de Nasdaq met 0,9 procent. De Dow Jones nam een duik van 0,2 procent en de S&P500 verloor 0,5 procent. Na meer dan een uur handelen zijn de verliezen verder opgelopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20