Europa bestelt 200 miljoen extra dosissen van Pfizer-vaccin

De producenten Pfizer en BioNTech kondigen aan dat de Europese Commissie 200 miljoen extra dosissen van hun coronavaccin besteld heeft.

De nieuwe overeenkomst komt bovenop de 300 miljoen dosissen die al tot 2021 aan de EU zijn toegezegd onder de eerste leveringsovereenkomst van vorig jaar. De extra 200 miljoen dosissen zullen naar verwachting in 2021 worden geleverd, met naar schatting 75 miljoen in het tweede kwartaal. Dat laatste was eerder al aangekondigd.

250 miljoen Europeanen

Het totale aantal dosissen dat Pfizer tegen eind 2021 aan de EU-lidstaten normaal gezien gaat leveren, bedraagt ​​daardoor 500 miljoen. Aangezien er twee dosissen nodig zijn voor volledige bescherming, wil dat zeggen dat ten minste 250 miljoen Europeanen voor het einde van dit jaar de dubbele dosis van het Pfizer-vaccin gaan krijgen, zo bevestigde Pfizer-topman Albert Bourla.

De levering aan de Europese Unie kan verder opgetrokken worden tot 600 miljoen op basis van een ingebouwde aankoopoptie, voor 100 miljoen dosissen dus, in de zopas afgesloten overeenkomst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20