Euronext zag dit jaar al 780 miljard euro in rook opgaan

De marktwaarde van Euronext, de grootste beurs van Europa, is tussen januari en oktober gedaald met 780 miljard euro, oftewel 13,8 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van de financiële nieuwssite Finbold.

Waarom is dit belangrijk?

2022 zal herinnerd worden als een rampjaar voor de aandelenmarkten. Een hogere rente, de oorlog in Oekraïne, een energiecrisis en een dreigende recessie deden dit jaar veel beleggers naar de uitgang vluchten.

In het nieuws: Uit een onderzoek van Finbold blijkt dat Euronext dit jaar al rake klappen heeft gekregen.

  • Doordat veel beleggers gedurende de eerste tien maanden van dit jaar hun aandelen van de hand deden, is de marktwaarde van de Europese beurs gezakt van 5.650 miljard naar 4.870 miljard euro. Dat is een daling met 780 miljard euro, oftewel 13,8 procent.
  • Belangrijke toevoeging: 2021 was voor de aandelenmarkten een boerenjaar. Tijdens die periode was er nog sprake van een soepel geld
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.