Sussende woorden Federal Reserve en afnemende recessiezorgen laten de euro stijgen tot hoogste niveau sinds april vorig jaar

De euro heeft de wind in de zeilen. Deze ochtend was de koers van de Europese eenheidsmunt gestegen tot 1,09 dollar, het hoogste niveau sinds april vorig jaar. De vooruitzichten dat de Federal Reserve de rente minder fors zal optrekken, zet de dollar onder druk. Voorts neemt de angst af dat de eurozone zal getroffen worden door een zware recessie.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese eenheidsmunt heeft het het voorbije jaar zwaar te verduren gehad. De euro was zelfs even onder pariteit met de dollar gedoken, maar intussen is de situatie gekeerd.

In het nieuws: De euro is deze ochtend met 0,4 procent gestegen tot welgeteld 1,0903 dollar. Dat is het hoogste peil sinds april 2022.

  • 2022 was allesbehalve een topjaar voor de euro. De Europese eenheidsmunt dook toen zelfs een tijdje onder pariteit met de dollar. Op het dieptepunt - in september - was de koers gedaald tot 0,95 dollar.
Business AM

Impact beleid centrale banken

Monetaire beleidsbeslissingen: Verschillende Fed-bestuurders hebben de voorbije week aangegeven dat

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.