Binnen de Federal Reserve gaan er meer en meer stemmen op voor een milde renteverhoging

De bestuursleden van de Federal Reserve komen eind deze maand samen om het rentebeleid te bespreken. In aanloop naar die vergadering delen enkele centrale bankiers hun mening over welke beslissing er dan moet genomen worden.

Waarom is dit belangrijk?

De Federal Reserve is vorig jaar begonnen met de rente op te trekken. Sindsdien is die gestegen met maar liefst 425 basispunten. Verwacht wordt dat er nog enkele renteverhogingen zullen volgen, maar de vraag is hoe fors (of mild) die zullen zijn.

In het nieuws: Enkele bestuursleden van de Federal Reserve zijn voorstander van een renteverhoging met 25 basispunten op de volgende vergadering. Die vindt plaats op 31 januari en 1 februari.

  • Christopher Waller van de Federal Reserve Board of Governors is één van de voorstanders van een mildere renteverhoging. Tijdens een event in New York zei hij dat een verhoging met 25 basispunten gepast zou zijn in afwachting van hoe de inflatie verder vordert.
  • Volgens de gouverneur is het wel
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer