Door in één ETF te beleggen, is je portefeuille niet altijd voldoende gediversifieerd

ETF’s, waarmee je als belegger een bepaalde index kunt volgen, zijn aan een stevige opmars bezig. Dankzij dergelijke formules kan je in één klap je kapitaal in meerdere bedrijven investeren. Het is een goede manier om een gediversifieerde portefeuille uit te bouwen, maar soms is de samenstelling van zo’n ETF minder divers dan je zou denken. Stefan Willems, beursexpert bij Spaarvarkens.be, geeft meer uitleg.

Waarom is dit belangrijk?

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij een vraag van een lezer. Die vroeg zich af of het een goed idee is om maandelijks te investeren in de VWCE-ETF, een tracker die door Vanguard in 2019 is gelanceerd om de prestaties van de FTSE All-World Index te volgen. We legden ons oor te luisteren bij Willems. Heb je ook een vraag voor de redactie? Twijfel niet, en stuur die naar dit adres.

In het nieuws: Willems benadrukt dat het belangrijk is om naar de samenstelling van een ETF te kijken om te bepalen of de tracker een goede investering is. Soms zijn die minder gediversifieerd dan verwacht. We nemen de VWCE-ETF, een populaire tracker bij de FIRE-beweging, als voorbeeld.

  • Velen zijn ervan overtuigd dat je via de VWCE-ETF in één klap een gediversifieerde portefeuille kunt samenstellen. De ETF van Vanguard investeert immers het kapitaal in meer dan 3.000 bedrijven”, kli
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer