Elon Musk vergelijkt Canadees premier Justin Trudeau in tweet met Hitler

Elon Musk staat erom bekend bizarre tweets de wereld in te sturen, waar hij het regelmatig aan de stok krijgt met politici en critici. Deze keer gaat de Tesla-CEO echter heel ver. Onder een tweet van cryptonieuwssite CoinDesk vergelijkt Musk de Canadese premier met Adolf Hitler.

Hitlerfoto

De reactie van Musk kwam er onder een bericht van cryptonieuwssite CoinDesk, die een artikel deelde over Trudeaus beslissing om de cryptorekeningen die de betogers van het ‘Vrijheidskonvooi’ zouden financieren te blokkeren. Daaronder reageerde Musk met een foto van de Duitse dictator waar een bijschrift op staat: “Stop met mij te vergelijken te met Justin Trudeau, ik had een budget”. Ondertussen heeft Musk de tweet verwijderd.

Musk uitte eerder al zijn sympathie voor het Canadese truckersprotest. Toen de eerste betogers richting Ottawa trokken liet hij opnieuw via Twitter weten dat “Canadese truckers geweldig zijn”. “Als de Canadese overheid vreedzame betogingen onderdrukt, is dat fascisme”, zei Musk later over de betogingen. Hoewel Musk zelf aan media laten weten heeft dat hij gevaccineerd is, blijft hij fervent tegenstander van verplichte vaccinaties.

Noodtoestand

Ondertussen zijn de protesten in Ottawa al meer dan 20 dagen aan de gang. In een poging om de betogingen neer te slaan, heeft Trudeau de noodtoestand aangekondigd. Daarop verleende hij banken en andere financiële dienstverleners de volmacht om rekeningen te bevriezen waarvan ze vermoeden dat ze dienen om de betogers te financieren. Dat kan zonder rechterlijk bevel.

Door die beslissing kan Trudeau op heel wat kritiek rekenen, en schilderen mensen hem dus af als dictator.

De politie van Ottawa blijft de betogers aanmanen om de stad te verlaten, en waarschuwt iedereen die blijft dat er sancties zullen volgen. Bij het begin van deze week werd de Ambassador Bridge door politie vrijgemaakt. Die brug vormt een van de belangrijkste kruispunten tussen de VS en Canada.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20