Elon Musk: “In het slechtste geval binnen 10 jaar mensen op Mars”

Elon Musk heeft zich uitgesproken over de concrete plannen van SpaceX om mensen op Mars te zetten. Volgens de topman van het bedrijf moet dat “in het beste geval binnen ongeveer vijf jaar en in het slechtste geval in tien jaar” mogelijk zijn.

Dat Elon Musk geen gebrek aan ambitie heeft en vaak nogal optimistisch is in zijn voorspellingen, is geen geheim. Het is niet voor niets dat ‘Musk-time‘ een begrip is. De topman van onder andere Tesla en SpaceX schuift namelijk regelmatig een datum naar voren die achteraf veel te vroeg blijkt te zijn.

In een lang gesprek met Lex Fridman voor de Lex Fridman Podcast had Musk het over de plannen van SpaceX om naar Mars te gaan. Wanneer de interviewer hem vraagt wanneer hij denkt dat zijn bedrijf erin zal slagen mensen te laten landen op de rode planeet, antwoordt de miljardair na 20 seconden wachten: “In het beste geval is het ongeveer vijf jaar, in het slechtste geval in tien jaar.”

Starship

Daarna gaat Elon Musk ook meer specifiek in op welke factoren een invloed hebben op die planning. Hij heeft het daarbij over het ontwerp van Starship, de raket waarmee SpaceX naar Mars wil gaan. “Starship is de meest complexe en geavanceerde raket die ooit is gemaakt. De fundamentele optimalisatie van Starship is het minimaliseren van de kosten per ton die we in een baan om de aarde brengen en uiteindelijk de kosten per ton die we naar het oppervlak van Mars zullen brengen”, legt Musk uit aan Fridman.

Ook in het verleden toonde Elon Musk zich vaak heel optimistisch als het gaat over de plannen van SpaceX om met een Starship-raket naar Mars te gaan. Experts zijn voorzichtiger en vrezen dat zijn planning moeilijk haalbaar zal zijn.

Bekijk hier het interview met Elon Musk over SpaceX:

Meer