Elon Musk prijst economische welvaart bereikt door China: “Ik moedig iedereen aan om zelf een kijkje te gaan nemen”

Teslabaas Elon Musk heeft zich opnieuw laten opmerken op Twitter. Deze keer is het geen tweet over Bitcoin of Dogecoin waarmee hij alle aandacht naar zich toetrekt. Neen, nu doet hij het met een boodschap waarin hij zijn bewondering voor China uit.

Waarom is dit belangrijk?

De opmerkingen van Musk volgen op de intense kritiek waarmee Tesla de laatste maanden in China wordt geconfronteerd. China is ook een belangrijke markt voor Tesla, goed voor bijna 30 procent van de wereldwijde verkoop van de producent van elektrische wagens. Dat maakt van China de op een na grootste markt na de Verenigde Staten.

De Centenaries

De Communistische Partij van China viert haar honderdste verjaardag. Naar aanleiding van die viering heeft de Chinese president Xi Jinping een tweet de wereld ingestuurd waarin hij de vooruitgang die zijn land heeft geboekt onder de aandacht brengt.

In die tweet heeft de president het over het behalen van één van de doestellingen die tijdens het 18de Nationaal Congres van de Communistische Partij van China (NCCPC) in 2012 zijn besproken, de zogenaamde “Centenaries.” Die doelstellingen werden ook al eens besproken in 1997 tijdens het 15de congres, maar het is pas na het 18de congres dat de Communistische Partij zich echt is beginnen toespitsen op het behalen van die doelstellingen.

Xi Jinping heeft het in de tweet over het opbouwen van een gematigd welvarende samenleving voor iedereen en het uitroeien van armoede. “Dat betekent dat wij een historische oplossing hebben gevonden voor het probleem van de absolute armoede in China en dat wij nu vol vertrouwen op weg zijn naar onze volgende doelstelling, namelijk van China een groot modern socialistisch land maken in alle opzichten.”

Bewondering Musk voor China

De tweet kon op veel bewondering rekenen van Musk. Hij bewierookte in een retweet “de economische welvaart in China.” “De economische welvaart die China heeft bereikt is werkelijk verbazingwekkend, vooral op het gebied van de infrastructuur! Ik moedig mensen aan om China te bezoeken en het met eigen ogen te zien”, zei de Teslabaas in de tweet.

Het is overigens niet de eerste keer dat Musk zijn bewondering uit voor het Aziatische land. Hij had in maart de inspanningen van China om klimaatverandering te bestrijden geprezen en voorspeld dat het land op de lange termijn de grootste markt voor de maker van elektrische wagens zal zijn.

Tesla krijgt wel almaar meer concurrentie in China. Zo steken onder meer Nio en Xpeng Motors Tesla naar de kroon in China. Beide wagenproducenten hebben overigens ook hun zinnen gezet op Europa. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20