Elon Musk doet bod van 43 miljard dollar op Twitter: “Beter dat bedrijf van de beurs gaat”

Elon Musk, de baas van Tesla en SpaceX, heeft een bod uitgebracht op het sociale netwerk Twitter, zo heeft de Amerikaanse beurstoezichthouder, de SEC, donderdag bekendgemaakt. Hij wil het bedrijf helemaal opkopen en van de beurs halen.

Musk biedt 54,20 dollar per aandeel. Dat is 54 procent meer dan de waarde op 28 januari, de laatste dag voordat de miljardair in Twitter begon te investeren, en 38 procent hoger dan begin april.

De rijkste persoon ter wereld kondigde toen aan dat hij een belang van 9,2 procent in Twitter had genomen, waarmee hij de grootste aandeelhouder werd. Hij spuide meteen enkele ideeën over de weg die het sociale netwerk moest inslaan, maar dat werd niet door iedereen in dank afgenomen.

Aanvankelijk zou hij zetelen in de raad van bestuur van Twitter, maar dat plan werd afgeblazen. Door niet tot de bestuursraad toe te treden, behield hij meer vrijheid, wat meteen leidde tot speculatie dat hij het bedrijf helemaal zou gaan overnemen.

De Tesla-baas was de voorbije dagen ook opvallend stil, en nu weten we waarom.

Vrije meningsuiting

“Ik heb in Twitter geïnvesteerd omdat ik geloof in zijn potentieel om het platform te zijn voor vrije meningsuiting over de hele wereld, en ik geloof dat vrije meningsuiting een maatschappelijke noodzaak is voor een functionerende democratie”, schrijft Musk in een brief aan Bret Taylor, de voorzitter van Twitter.

“Maar sinds ik geïnvesteerd heb, realiseer ik me dat het bedrijf in zijn huidige vorm niet zal bloeien en deze maatschappelijke noodzaak niet zal dienen. Twitter moet worden omgevormd worden tot een privé onderneming.”

“Mijn bod is mijn beste en laatste bod en als het niet aanvaard wordt, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen. Twitter heeft buitengewoon potentieel. Ik zal het ontsluiten.”

(lp)

Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20