Elon Musk: “Als de VN kunnen aantonen dat ze met 6 miljard dollar honger de wereld uit kunnen krijgen, geef ik ze dat geld”

Tesla-baas Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat hij bereid is al zijn aandelen te verkopen en de opbrengsten te geven aan het Wereldvoedselprogramma als de Verenigde Naties (VN) kunnen aantonen dat 6 miljard dollar voldoende is om honger de wereld uit te krijgen.

De tweet van Musk was niet de zoveelste willekeurige boodschap die de rijkste man ter wereld de wereld instuurde. Hij reageerde met zijn bericht op een tweet van dokter Eli David. Die had via het socialemediaplatform een artikel gedeeld van CNN waarin staat dat 2 procent van Musks vermogen voldoende is om een einde te maken aan wereldhonger. Het vermogen van Musk wordt op zo’n 311 miljard dollar geschat, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

42 miljoen mensen helpen

In het artikel wordt het woord gegeven aan David Beasley, directeur van het Wereldvoedselprogramma van de VN. “Miljardairs moeten nu, eenmalig, bijspringen”, zei hij in een interview met de Amerikaanse nieuwssite. “6 miljard dollar om 42 miljoen mensen te helpen die letterlijk zullen sterven als we hen niet bereiken. Het is niet ingewikkeld.” Hij richtte zich daarbij in het bijzonder tot Jeff Bezos en Musk.

Beasley werd intussen al van antwoord gediend door Musk. “Als de VN kunnen aantonen dat ze met 6 miljard dollar honger de wereld uit kunnen krijgen, verkoop ik al mijn aandelen en geef ik dat bedrag aan het Wereldvoedselprogramma”, liet de Tesla-baas weten. “Maar het moet een open boekhouding zijn, zodat het publiek precies ziet hoe het geld wordt besteed.”

Reactie Beasley

Beasley reageerde op zijn beurt op de tweets van Musk. “De kop van het stuk is niet correct”, schreef hij. “6 miljard dollar zal de honger in de wereld niet oplossen, maar het zal wel geopolitieke instabiliteit en massamigratie voorkomen en 42 miljoen mensen redden die op het randje van de hongerdood staan. Een ongekende crisis en een perfecte storm als gevolg van de corona- en klimaatcrisis en conflicten.”

“Met jouw hulp kunnen we hoop brengen, stabiliteit opbouwen en de toekomst veranderen”, voegde de topman van de VN er nog aan toe.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20