Elektronicaketen Best Buy start onderzoek naar topvrouw: ‘relatie met medebestuurder’

Corie Barry, de CEO van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy, is in opspraak gekomen omdat ze een relatie zou gehad hebben met medebestuurder Karl Sanft, Senior Vice President.

Volgens Best Buy ontving de raad van bestuur een anonieme brief die beweerde dat Barry een relatie had met Sanft. Hierna heeft het bedrijf advocatenbureau Sidley Austin LLP ingehuurd om de zaak te onderzoeken. De raad van bestuur moedigt de auteur van de brief aan ‘om naar voren te komen en deel uit te maken van de confidentiële procedure’.

‘De raad kan op mijn volledige medewerking rekenen terwijl het onderzoek loopt’, reageerde Barry in een e-mail aan persagentschap Bloomberg. ‘Ik kijk uit naar het resultaat in de nabije toekomst.’

Eerder op vrijdag had ook al de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal verslag uitgebracht over de aantijgingen op basis van een anonieme brief. Volgens die brief dateert de relatie van voor ze CEO werd in juni vorig jaar.

Barry is met haar 44 jaar een van de jongste CEO’s bij publieke topbedrijven, en een van de weinige vrouwelijke. Voordien was de Amerikaanse CFO. Ze werkt al 20 jaar bij Best Buy.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat een Best Buy-CEO in nauwe schoentjes komt door aantijgingen van wangedrag. In 2012 nam ex-CEO Brian Dunn ontslag na geruchten over een ‘ongepaste relatie’ met een vrouwelijke werknemer. Ook voorzitter Richard Schulze moest toen opstappen omdat achteraf bleek dat hij op de hoogte was van die relatie.

Het nieuws liet zich op vrijdag al voelen in de beurscijfers. De aandelen van Best Buy vielen terug met 2,3 procent.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20