Zeven van de tien populairste bedrijfswagens zijn elektrisch: “Fiscale wijzigingen hebben hun effect”

De elektrische bedrijfswagen wordt populairder. Uit cijfers van leasingmaatschappij Arval blijkt dat zeven van de tien populairste bedrijfswagens elektrisch rijden. Hetzij met een batterij, hetzij als plug-in hybride. Business AM lichtte het onderzoek door met expert Yves Ceurstemont van Arval.


Beluister hier het volledige interview met Yves Ceurstemont:


De cijfers: Het lijstje van de tien populairste bedrijfswagens in de eerste helft van 2023 telt vier volledig elektrische wagens, drie plug-in hybrides en drie benzinewagens. De meest populaire bedrijfswagen is de BMW X1, een plug-in hybride. Ook vorig jaar stond de X1 bovenaan het lijstje.

  • “Door de timing kunnen we stellen dat het hoofdzakelijk door fiscale overwegingen komt dat bedrijven voor elektrische bedrijfswagens kiezen. In dat opzicht verwachten we ook dat de tweede jaarhelft nog meer wagens met stekkers zal kennen. En voornamelijk zelfs volledig elektrische wagens met batterij (Battery EV), want die komen er sinds 1 juli van dit jaar fiscaal gezien het voordeligste uit.”
  • “Nu is er de insteek van de wetgever die ervoor zorgt dat meer bedrijven aan de slag gaan met de elektrificatie. De elektrificatie is stevig ingezet. Voor bestellingen in juli zien we dat drie kwart van onze order intake van personenwagens volledig elektrisch is. Die fiscale wijzigingen hebben hun effect.”
  • “De bedrijven die de stap naar elektrische wagens nog niet gezet hebben, zijn bekommerd om logistiek en praktische oplossingen voor hun medewerkers. Je moet de wagen kunnen opladen. Dat is vandaag niet voor iedereen even makkelijk. Er zijn mensen in de steden die geen gereserveerde parkeerplek hebben. Dan wordt het toch een tikje lastiger om met een volledig elektrische bedrijfswagen te rijden.”
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Gocar.be - Maxime Hérion
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto