Ook op de raad van bestuur van de VRT valt de naam El Kaouakibi

Een beetje vervelend voor de openbare omroep: terwijl Sihame El Kaouakibi in de Raad van Bestuur van de VRT zetelde, zou ze ook twee opdrachten met haar vennootschap ‘A Woman’s View’ voor diezelfde VRT hebben gedaan. 

Het gaat om twee contracten, eentje van 30.000 euro en een van 2.500 euro, die uitgevoerd werden. Dat bevestigen bronnen in de Raad. 

Op een bijeenkomst van de Raad van Bestuur gisteren kwamen daarover enkele kritische vragen: hoe dit dan precies deontologisch te rijmen viel met de eigen charters van de VRT en het decreet van de openbare omroep? El Kaouakibi werd in 2014 bestuurder bij de VRT, maar nam enkele jaren later zelf opnieuw ontslag.

Was dat nog in die periode als bestuurder, waardoor ze dus tegelijk ook factureerde aan de VRT? De voorzitter van de Raad van Bestuur Luc Vandenbrande (CD&V) bevestigde de facturen gisteren. Ook minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zal via zijn regeringscommissaris in de Raad van Bestuur op de hoogte gebracht worden. 

Vorig jaar moest regeringscommissaris Rudi De Kerpel uit diezelfde Raad van Bestuur ontslag nemen omdat hij bloemen had verkocht aan de VRT en dat een mogelijk belangenconflict opleverde.

Lees ook:

Meer