Einde nadert voor feestvakanties naar Spanje

Steeds meer organisaties annuleren reizen naar Spanje omdat de coronacijfers er de slechte kant uitgaan. Vooral feestvakanties van jongeren worden getroffen. “Wij willen niet bijdragen aan nieuwe besmettingshaarden.”

Waarom is dit belangrijk?

Tot voor kort was zowat heel Spanje nog oranje zone, en er gelden nog weinig beperkingen op het reizen. Het land kleurt nu rood, mede dankzij de vele feestvakanties die er sinds het begin van de zomer worden gehouden.

De organisatie Jongerentravel uit Mechelen annuleert deze maand haar reizen naar Spanje. Acht reizigers zouden  positief hebben getest op reis. Er zitten op dit moment nog een 300 deelnemers van Jongerentravel in Spanje, 130 daarvan keren vandaag terug, meldt VRT NWS.

“Er vloeien veel tranen”

“Heel wat jongeren die nog met ons op vakantie zouden gaan, reageren boos”, vertelt zaakvoerder van Jongerentravel Katrien Corens aan VRT NWS. “We begrijpen dat ze er naar hebben uitgekeken, maar de gezondheid van iedereen gaat boven alles. Wij kunnen niet mensen laten vertrekken als de besmettingsgraad daar zo hoog is.”

“Er vloeien veel tranen bij de honderden jongeren die we moeten verwittigen dat we hun reis moeten annuleren’, zegt Corens aan De Standaard. Die zouden onder meer naar de populaire badplaats Lloret de Mar gaan, aan de Costa Brava in de regio Catalonië.

Spanje is momenteel een zeer gegeerde reisbestemming, en niet alleen bij jongeren. “Samen met Griekenland is het goed voor 80 procent van alle boekingen”, zegt van Sarah Saucin, woordvoerster van reisoperator TUI, aan De Standaard. Het land staat bij TUI op één als meest populaire reisbestemming.

Nieuwe besmettingshaarden

Vanaf morgen beschouwt de FOD Buitenlandse Zaken Valencia, Catalonië en Aragon als rode zones.

Lloret de Mar (Catalonië) krijgt dus een rode kleur. Voldoende reden voor Jongerentravel om de geplande reizen naar Spanje tot eind juli te annuleren: “Wij willen niet bijdragen aan nieuwe besmettingshaarden”, klinkt het daar.

Ook bij jongerenorganisatie Summer Bash ligt de opschorting op tafel. “Of we willen op zijn minst aan ouders de kans geven om kosteloos te annuleren”, aldus woordvoerder Jordy S’Jongers aan Het Nieuwsblad. Er zouden nog een driehonderdtal jongeren in Lloret de Mar via reisorganisatie Summer Bash.

(evb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20