Eigenaar TikTok duikt in de wereld van virtual reality met nieuwe overname

ByteDance, de eigenaar van de populaire app Tiktok, heeft de start-up Pico overgenomen. Dankzij die overname zet het bedrijf zijn eerste stappen in de wereld van virtual reality. Dat meldt CNBC.

Het in Beijing gevestigde ByteDance maakte de omvang van de deal niet bekend, maar zei in een verklaring dat Pico’s “uitgebreide pakket software- en hardwaretechnologieën, evenals het talent en de diepgaande expertise van het team, zowel onze toetreding tot de VR-ruimte als onze langetermijninvestering in dit opkomende gebied zal ondersteunen.”

Op twee na grootste producent van VR-headsets

Pico was in het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd de op twee na grootste producent van VR-headsets. Het bedrijf zag tijdens die drie maanden de verkoopcijfers toenemen met 44,7 procent op jaarbasis, volgens de gespecialiseerde website IDC.

Pico, opgericht in 2015 in Beijing, richt zich op draagbare VR-technologie. Het bedrijf is voornamelijk actief in China, maar heeft in 2019 zijn activiteiten uitgebreid naar Japan en de Verenigde Staten. In mei 2021 bracht Pico zijn nieuwe headset Neo 3. Die headset wordt vaak vergeleken met Oculus Quest, de VR-headset geproduceerd door de Amerikaanse VR-maker Oculus, die in 2014 werd overgenomen door Facebook.

Het is overigens niet de eerste overname van ByteDance met als doel zijn activiteiten te diversifiëren. In maart heeft ByteDance Moonton, een game-ontwikkelaar gespecialiseerd in mobiele games, overgenomen voor naar verluidt 4 miljard dollar.

Concurrentie

Hoe dan ook neemt de concurrentie op de markt van virtual reality toe. Vorig jaar heeft Apple bijvoorbeeld NextVR, een virtual reality-bedrijf, gekocht waardoor speculaties ontstonden dat het bedrijf zou werken aan zijn eigen VR-headsets.

Bloomberg meldde in januari dat Apple bezig is met een VR-bril te testen. Het project zou de codenaam N301 hebben. Volgens het bericht van Bloomberg maken de prototypes gebruik van externe sensoren en kunnen ze ook overweg met augmented reality. Apple zou naar verluidt de VR-bril in 2022 lanceren.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20