Eerste cruise die mag uitvaren heeft al meteen vijf Covid-gevallen aan boord

De SeaDream 1 is een van de eerste cruiseschepen die opnieuw mag uitvaren. Met weinig succes: er zijn vijf mensen aan boord met Covid-19. De trip wordt gekortwiekt.

De SeaDream vertrok eerder deze week naar de Caraïben en maakte daar stops in Saint Vincent en de Grenadines. Er waren 53 passagiers en 66 crewleden aan boord. Het grootste deel van de passagiers is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Barbados

Op woensdag werd de eerste passagier ziek, toen moest het schip terugkeren naar Barbados. Daar was het zaterdag vertrokken. Vijf mensen testten toen positief, maar het is niet duidelijk hoeveel mensen aan boord er intussen besmet zijn.

Het was de eerste keer dat de SeaDream terug in zee mocht. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het schip zaterdag terug in Barbados zou zijn.

PCR-test

Om aan boord te mogen van de SeaDream moesten passagiers een negatieve PCR-test voorleggen. Op het schip werd er nog één afgenomen, door de scheepsdokter.

‘We voelden ons allemaal erg veilig’, zegt die nu aan de Britse krant The Guardian. ‘Toch is Covid aan boord geraakt.’ Momenteel is niemand van de crew besmet, maar iedereen blijft wel in quarantaine.

Cruiseschepen mochten in de Caraïbische regio niet uitvaren. De cruise-industrie was dan ook een van de zwaarst getroffen sectoren van de Covid-pandemie. Sinds 31 oktober is het uitvaarverbod opgeheven. Deze besmetting is een serieuze klap in het gezicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20