Eerste Belgische patiënt bezweken aan coronavirus

Een 90-jarige vrouw is in een Brussels ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een besmetting met covid-19. Dat laat minister van Volksgezondheid Maggie De Block weten aan persagentschap Belga. Het gaat om het eerste sterfgeval door het coronavirus in ons land.

‘Ondanks de kwaliteit van de toegediende zorgen door de medische teams, is een 90-jarige patiënt overleden’, aldus minister De Block. ‘In naam van de federale regering bied ik mijn oprechte medeleven aan haar naasten en wens ik hen veel moed toe in dit moeilijk moment. Ik bedank ook het voltallige medische personeel voor zijn professionalisme en beschikbaarheid.’

Viroloog Marc Van Ranst laat aan de openbare omroep weten dat de hoogbejaarde vrouw een lange medische voorgeschiedenis had.

Deze voormiddag volgt nog een persconferentie van de FOD Volksgezondheid.

Later meer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20