Een veiligere woning dankzij automatische rolluiken

Geschreven met input van Somfy

Hoe veilig is jouw woning? In 2020 werd er 34.299 keer ingebroken in België. Of beter gezegd werd dit aantal inbraken geregistreerd in ons land. Dit komt neer op bijna 94 inbraken per dag. Niemand is veilig voor inbrekers, het is wel mogelijk om criminelen zoveel mogelijk te ontmoedigen. Hier zijn diverse mogelijkheden voor zoals speciale sloten op de deur of een bewakingscamera aan de voor- en achterzijde van het pand. Een preventieve maatregel waar niet iedereen bij stilstaat is de installatie van rolluiken. Op deze pagina bekijken we hoe automatische rolluiken een bijdrage kunnen leveren aan een veiligere woning.

Wat is een een veilige woning?

Wat ‘veilig’ betekent is heel persoonlijk. Voor sommige mensen is dit bescherming tegen indringers van buiten, het kan ook veiligheid in huis betekenen zoals een rookmelder die melding maakt van brand in huis. Preventieve maatregelen zijn altijd beter dan achteraf de schade herstellen of goederen vervangen. Daarnaast is een veilige woning ook een comfortabele woning.

Voor veel mensen betekent veilig dat de kans op diefstal zoveel mogelijk beperkt wordt. Geen enkel slot is onbreekbaar, het is vooral de tijd en moeite die het kost om het slot te openen. Als je potentiële inbrekers slechts enkele minuten kunt tegenhouden dan haken veel dieven al af. Is dat een reden voor een rolluik kopen? Dat zal niet de enige reden zijn, het is wel een manier om de gelegenheidsdief een halt toe te roepen. De Somfy rolluiken kunnen worden voorzien van een anti-inbraak sluiting die precies die taak uitvoert. Net zoals het geval is met anti-inbraak strips op het kozijn. Meer over Somfy en de producten om de woning veiliger te maken lees je op de website.

Gesloten is niet altijd veiliger

Een woning waar de raamdecoratie of zonwering iedere dag de hele dag is gesloten komt verdacht over. Met automatische rolluiken kun je zelf bepalen op welke tijdstippen de zonwering open of dicht is. Ook wanneer je zelf niet thuis bent. Zo ziet de woning er altijd bewoond uit wat wederom inbrekers zal afschrikken.

Er is echter nog een reden om automatische rolluiken te installeren. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de woning dan is zicht van belang. Er moeten ook vluchtroutes zijn om snel buiten te komen of voor hulpdiensten om binnen te komen. Zo is het mogelijk om een slim rookalarm van Somfy via de TaHoma bridge te koppelen aan de raamdecoratie of zonwering. Op het moment dat het alarm in werking treedt kun je de rolluiken automatisch laten openen. Dat is eveneens een vorm van huisbeveiliging.

Meer informatie over rolluiken

Wil je een rolluik kopen voor de veiligheid? Vergeet niet dat rolluiken ook andere voordelen bieden zoals zonwering en verhoogde privacy. Ook biedt het thermische isolatie, zowel bij warmte als kou zul je hier voordeel van ervaren. Kijk en vergelijk de opties en overweeg zeker om voor een automatisch systeem te kiezen. Met het TaHoma systeem is het niet alleen mogelijk om slimme rookmelders en IP camera’s te koppelen, je kunt de luiken ook via een app bedienen of zelfs met je stem in combinatie met een smart speaker. Zo biedt een veilige woning nog meer wooncomfort.

Meer