Een op 150 Belgische werknemers kreeg al coronapremie

Belgische bedrijven die het tijdens de crisis goed deden, kunnen sinds 1 augustus hun werknemers belonen met een coronapremie van maximaal 500 euro. Volgens hr-dienstenleverancier Acerta wordt de premie tot nu toe met mondjesmaat toegekend. Al 1 op de 150 werknemers in ons land kreeg een extraatje.

De toekenning van de premie – uit te keren via een consumptiecheque – loopt nog tot eind dit jaar. In meerdere sectoren wordt onderhandeld om de premie in een cao op te nemen. Het exacte bedrag dat de werknemer zou krijgen, hangt dan af van het sociaal overleg. Toch hebben niet alle bedrijven gewacht tot deze onderhandelingen rond zijn.

Te vroeg om te oordelen

In totaal koos 0,55 procent van de werkgevers voor de toekenning van de premie. Vlaanderen is de koploper met 0,81 procent werknemers die de bonus ontvingen, gevolgd door Wallonië met 0,13 procent en daarna Brussel met 0,04 procent. Het totale cijfer van Belgische werknemers die de premie ontvingen, komt neer op 0,64 procent of 1 op 150.

“Ook de komende maanden zullen ongetwijfeld nog individuele bedrijven voor de coronapremie kiezen, maar het echte verdere succes van deze premie zal toch afhangen van wat uit het sectoroverleg komt”, verwacht Ellen Van Grunderbeek van Acerta Consult. “Als één of meerdere grotere bedrijfssectoren de coronapremie in een cao vastleggen, krijgt de maatregel een enorme boost.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20