EDC grootste erotische online retailer na overname Beate Uhse

Geschreven met input van EasyToys.nl

EDC, het bedrijf achter EasyToys.nl, en de grootste gedeponeerde crediteur van Pabo 4.0 stemde in met de overname van de e-commerce-activiteiten van de Beate Uhse Group uit het faillissement van Pabo 4.0. Daardoor wordt EDC een van de grootste online retailers van seksspeeltjes in Europa. Met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van 14.000 erotische artikelen is EasyToys.nl reeds de grootste webshop van België en Nederland. Onder de voorwaarden van de overname zal EDC met onmiddellijke ingang alle Beate Uhse-webshops Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en AdametEve.fr bedienen.

De vraag naar seksspeeltjes is de laatste jaren enorm toegenomen, EDC had in 2018 een jaaromzet van ruim 21 miljoen euro met een gemiddeld groeipercentage van bijna 300% in de afgelopen jaren. Met de komst van het internet kunnen consumenten discreet seksspeeltjes shoppen en het pakketje anoniem thuis laten bezorgen. Online shoppen neemt steeds meer in populariteit toe, de online aankopen van Europese webwinkels zijn de afgelopen jaren dan ook met gemiddeld 15% gestegen.

Beate Uhse is dé erotiekspecialist van Europa met het grootste online platform voor erotische artikelen en een uitgebreid assortiment van 30.000 producten. Al 28 jaar lang heeft het bedrijf een toppositie in de erotiekbranche met de webshops Pabo.be in België, Pabo.nl in Nederland, Beate-Uhse.com in Duitsland en AdametEve.fr in Frankrijk.

EDC is het bedrijf achter EasyToys.nl, de grootste webshop in België en Nederland met ruim 14.000 erotische artikelen. Elke dag wordt de webshop door meer dan 100.000 consumenten bezocht. Het bedrijf is gevestigd in Veendam met een magazijn van ruim 8.000 vierkante meter en ruim 140 medewerkers. Naast EasyToys.nl beheert EDC Retail meerdere webshops met erotische artikelen, produceert het diverse eigen merken en levert het aan andere webshops, distributeurs en retailshops wereldwijd.

Eric Idema, eigenaar en directeur van EDC, is zeer tevreden met de overname: “Binnen EDC hebben we de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Daardoor zien we veel kansen ons internationaal verder te ontwikkelen. We zijn dan ook verheugd over de overname van de e-commerce-activiteiten van de Beate Uhse group. Het is een krachtig merk in Europa met een groot marktaandeel in Frankrijk (44%) en Duitsland (20%). De infrastructuur en het logistieke proces van EDC Retail zijn dermate efficiënt opgezet, waardoor we denken het bedrijf een mooie toekomst bij ons te kunnen bieden en het verder te doen laten groeien. Binnen 3 jaar verwachten we een omzet van 50 miljoen op jaarbasis te realiseren met de nieuwe bedrijfsstructuur.”

De transactie zal naar verwachting later deze maand worden afgerond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20