ECB vraagt alle werknemers om thuis te werken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar ongeveer 3.700 werknemers die werken in de gebouwen van de instelling in het Duitse Frankfurt gevraagd om maandag van thuis uit te werken.

Het gaat om een test om eventuele problemen op te sporen, mocht de verspreiding van het nieuwe coronavirus covid-19 het noodzakelijk maken om een deel of het volledige personeel vanop afstand te laten werken gedurende een langere periode.

Volgens een woordvoerder van de ECB zal onder meer bekeken worden of de informatica-infrastructuur op punt staat. De toegang tot de gebouwen van de Europese bankentoezichthouder zal niet verboden worden, maar de ECB verwacht wel dat een groot deel van haar werknemers deelneemt aan de test. Ook de meest gevoelige operaties zoals de marktenzaal en de werknemers die belast zijn met de Europese betalingssystemen worden betrokken.

De covid-19-epidemie heeft de financiële markten in zwaar weer doen belanden. De Amerikaanse centrale bank besliste eerder deze week een renteverlaging door te voeren, en ook de ECB staat onder druk. De instelling heeft begin volgende week ‘gepaste en doelgerichte’ maatregelen beloofd. De 25 leden van de raad van gouverneurs zullen zich tijdens hun vergadering over het monetaire beleid komende donderdag buigen over eventuele bijkomende maatregelen om de economie te ondersteunen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20