EasyJet vervelt tot touroperator na ondergang Thomas Cook

EasyJet lanceert ‘easyJet Holidays’, een afdeling die pakketreizen gaat aanbieden in Groot-Brittannië. De Britse luchtvaartmaatschappij hoopt zo het gat te vullen dat werd achtergelaten door het faillissement van de Britse reisorganisator Thomas Cook.

Topman Johan Lundgren maakte de plannen bekend bij de voorstelling van de jaarcijfers. ‘We kunnen ons vliegtuignetwerk koppelen aan meer dan 5.000 hotels in Europa’, stelde de Zweedse CEO. Lundgren gaf aan dat ‘easyJet Holidays’ er nog voor Kerstmis komt. De nieuwe afdeling zou bovendien dit jaar al kostendekkend moeten zijn.

Momenteel vliegt easyJet jaarlijks ongeveer 20 miljoen mensen naar belangrijke vakantiebestemmingen in Europa, maar slechts 500.000 van hen boeken ook hun verblijfplaats via de maatschappij. ‘Die 19,5 miljoen vrijetijdsreizigers vormen onze eerste doelgroep.’

De luchtvaartmaatschappij vervoerde het voorbije boekjaar in totaal 96,1 miljoen passagiers, 8,6 procent meer dan het jaar ervoor. Dat gaat om alle passagiers, dus ook de niet-toeristische reizen. De totale omzet steeg met 8,3 procent naar 6,4 miljard pond. Onder de streep bleef daar 349 miljoen pond van over, tegen 358 miljoen vorig jaar.

CO2-uitstoot compenseren

EasyJet maakte nog bekend dat het voortaan standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers zal compenseren. Afgelopen jaar stootten de vliegtuigen van easyJet ongeveer 8,2 miljoen ton CO2 uit. Om die uitstoot te compenseren, verwacht de luchtvaartmaatschappij komend jaar ongeveer 25 miljoen pond uit te trekken.

Ze probeert ook maatregelen te nemen om haar eigen uitstoot verder te verminderen. Daarom steekt easyJet samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20