‘EA Sports FC 24’ officieel gereleaset als eerste spel in het post-FIFA-tijdperk

Het is het einde van een tijdperk en het begin van een ander tijdperk in de gamewereld. Voor het eerst zal het woord ‘FIFA’ namelijk niet meer op de cover prijken van het populairste voetbalspel aller tijden. De game gaat voortaan door het leven als EA Sports FC.

Het nieuwe voetbalseizoen is al even bezig en dus is het ook tijd voor de nieuwste versie van FIFA. Alleen ziet dat er dit jaar een beetje anders uit dan we gewoon zijn sinds de jaren ’90. Het bekende voetbalspel heeft voortaan namelijk EA Sports FC. Reden voor die naamsverandering is het feit dat producent EA Sports geen akkoord vond met de wereldvoetbalbond FIFA, die blijkbaar ongeveer 1 miljard euro vroeg voor de naamrechten voor vier jaar.

Ultimate Team

Naast de nieuwe naam krijg je van EA Sports 24 nog enkele nieuwigheden. De gameplay van het spel is grotendeels hetzelfde, maar er is wel nog meer aandacht voor de populaire Ultimate Team modus. Daar kan je nu zelfs ook vrouwelijke speelsters terugvinden en die combineren met de mannelijke spelers in het spel. Op die beslissing kwam veel kritiek, maar dat hield EA Sports niet tegen. Daarnaast is het ook mogelijk om in Ultimate Team spelers beter te maken door het behalen van doelen, in plaats van te betalen.

Je kan verder ook coaches aanduiden voor individuele trainingen. Reports voor een wedstrijd geven je dan weer nuttige informatie over je tegenstander, zoals hun opstellingen, tactiek en recente vorm.

In totaal bevat FC 24 maar liefst 19.000 spelers uit 700 ploegen in 49 leagues. De stadions en de camerastandpunten maken de game nog realistischer dan de vorige versies.

Meer