E5 Mode krijgt fiat van schuldeisers om doorstart te maken

De schuldeisers van E5 Mode hebben op een vergadering ingestemd met het reddingsplan dat eigenaar Frédéric Helderweirt heeft uitgedacht. Het plan komt erop neer dat schulden worden opgeschort of uitgesteld en enkele bonussen en premies voor het personeel pas later uitbetaald worden. Er worden geen winkels gesloten.

Het groene licht van de schuldeisers betekent dat de rechtbank de zogenaamde WCO-procedure, waarbij een bedrijf tijdelijk bescherming krijgt tegen zijn schuldeisers, stopzet. E5 Mode kan dus een doorstart maken.

Er blijft echter nog een heikele kwestie over. Helderweirt zoekt al sinds hij E5 Mode overnam, in december vorig jaar, naar een overnemer, maar door corona heeft die zoektocht vertraging opgelopen. En die overnemer is er nog steeds niet. Volgens een persbericht zijn er gesprekken bezig, maar daarover houdt iedereen de lippen stijf op elkaar.

E-commerce

Al voor de coronacrisis zat E5 Mode in de problemen en corona heeft dat niet beter gemaakt. Alle 65 winkels moesten drie maanden sluiten en de keten verloor 20 miljoen euro omzet, een kwart van haar geplande verkoop.

Nu zijn de keten en haar 450 personeelsleden dus tijdelijk gered, maar de vraag is of het bedrijf op langere termijn kan overleven. E5 Mode heeft nooit echt een e-commercestrategie gehad en is hopeloos verouderd in zijn kledingcollecties. Jonge mensen kennen het alleen maar omdat hun ouders of grootouders er soms gaan. De groep zal dus stevig uit haar pijp mogen komen om weer relevant te worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20