Duolingo is nu het grootste taalleerplatform ter wereld

Samengevat. Duolingo, in 2011 opgericht door Luis von Ahn en Severin Hacker, is uitgegroeid tot het grootste taalleerplatform ter wereld. Het had eind 2020 meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers. Door lessen in kleine stukjes te verdelen, heeft het miljoenen gebruikers weten te boeien. Iets volledig anders dan de vaak ontmoedigende taak om een nieuwe taal te leren spreken, schrijven en mogelijk zelfs denken.

Waarom is dit belangrijk?

De groei van Duolingo illustreert een belangrijke verschuiving in hoe mensen nieuwe talen leren, weg van traditionele klaslokalen naar digitale, spel-gebaseerde benaderingen. Deze benadering heeft niet alleen de toegankelijkheid van taalonderwijs vergroot, maar ook een nieuwe standaard gezet voor educatieve technologie, door leren zowel leuk als verslavend te maken.

In het nieuws. Duolingo werd in 2011 gelanceerd met $3,3 miljoen aan financiering van investeerders, waaronder Tim Ferriss en Ashton Kutcher. De app werd in juni 2012 publiek gelanceerd en is sindsdien in populariteit geëxplodeerd.

Zoom in. Door game-achtige elementen te integreren, zoals XP-punten, “gems”, en “hearts”, heeft Duolingo een verslavende leerervaring gecreëerd.

Zoom out. Duolingo’s succes onderstreept de groeiende rol van technologie in het onderwijs, met name de verschuiving naar mobiele en spel-gebaseerde leerplatformen.

  • Ondanks het succes, krijgt Duolingo kritiek vanwege de vereenvoudiging van het taalleerproces en de focus op app-engagement boven praktisch nut in real-world situaties.
  • Duolingo’s aanpak van taalonderwijs door middel van technologie en gamificatie heeft niet alleen de manier waarop mensen nieuwe talen leren getransformeerd, maar ook nieuwe mogelijkheden geopend voor educatieve technologie.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.