Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Duizenden naakte Japanners vieren Hadaka Matsuri-festival

Logo Business AM
Lifestyle

17/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

Deze zaterdag verzamelden duizenden Japanners voor het Hadaka Matsuri-festival, dat traditioneel quasi-naakt gevierd wordt.

Het was behoorlijk fris op het Honshu-eiland in de Okayama-prefectuur van Japan. Toch trotseerden duizenden Japanners de kou om er zo goed als naakt de goede oogst en vruchtbaarheid te vieren.

Naakte mannen

Hadaka Matsuri wordt wel eens het naaktfestival genoemd, maar dat is niet helemaal correct. De ongeveer 10.000 mannelijke deelnemers dragen een lendendoek, een ‘fundoshi’ en een paar traditionele Japanse teensokken, ‘tabi’.

Het festival gaat van start om twintig na drie, lokale tijd. Er zijn twee happenings, één voor het brede publiek en één voor de jongere generatie. Daarmee wil de stad de interesse in het evenement aanwakkeren, want Hadaka Matsuri gaat al lang mee. Zoals met veel tradities is het vooral een kwestie van de oudere generaties geworden.

Stokken vangen

Maar wat is nu de bedoeling? ’s Avonds spenderen de mannen enkele uren met rondrennen rond de tempel, zodat ze zichzelf zuiveren. Daarna gaan ze collectief de tempel in. Om 10 uur gaan de lichten uit en gooit de priester 100 bundeltjes twijgen en twee lange shingi-stokken in de massa. Het is de bedoeling dat u er ééntje te pakken krijgt. Wie een bundeltje of shinghi-stok in handen heeft, krijgt een jaar lang geluk.

Source: CNN


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton