Opsteker voor Europese energievoorraad: in amper 200 dagen heeft Duitsland zijn allereerste LNG-terminal gebouwd

Berlijn heeft in de havenstad Wilhelmshaven, aan de Noordzee, de bouw van zijn eerste terminal voor vloeibaar aardgas voltooid. De voltooiing van het project, in het korte tijdsbestek van 200 dagen, is goed nieuws voor de gasvoorraad van de grootste Europese economie.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een cruciale mijlpaal in het Duitse (en dus Europese) streven om een einde te maken aan de energieafhankelijkheid van Rusland.

De essentie: Het was Robert Habeck, de Duitse minister van Economie en Klimaat, die erop wees dat de bouw van de terminal slechts 194 dagen in beslag heeft genomen. Een sterk signaal voor een land waar bouwprojecten lang kunnen aanslepen, zo schrijft de Financial Times.

  • "Duitsland kan snel zijn, en zijn infrastructuurprojecten met grote vastberadenheid doen vooruitgaan, wanneer de federale en regionale overheden en de projectdeelnemers de handen ineenslaan", betoogde Habeck.
  • De infras
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer