Duitsland denkt aan strenge maatregelen vanaf herfst: “Niet-gevaccineerden nergens welkom”

Volgens de Duitse krant Bild zou Duitsland strenge maatregelen aan het opstellen zijn voor de herfst en de winter. De eerste maatregelen daarvan zouden al vanaf september in werking treden.

De krant kon planning inkijken waarin duidelijk wordt dat Duitsland streng wil optreden tegen een vierde golf van het coronavirus. Daarbij zou een volledige vaccinatie mogelijk verplicht worden om onder andere horecazaken en kappers te bezoeken.

“Niet gevaccineerd, niet binnen”

De maatregelen zouden volgens Bild al in september ingevoerd worden. Vanaf dan zou een vaccinatiecertificaat, negatieve coronatest of een herstellingscertificaat verplicht worden voor onder andere restaurantbezoeken, hotelovernachtingen, kappersbezoeken en indoor sport en evenementen.

Als de coronacijfers te fel zouden stijgen, zouden deze maatregelen verder aangescherpt worden. Daarbij zou je zonder een vaccinatiecertificaat niet meer welkom zijn in horecazaken. Volgens Frankfurter Allgemeine Zeitung, een andere Duitse krant, zou de overheid extra druk willen leggen op de mensen die zich nog niet lieten vaccineren. Daarbij zouden de gratis coronatests geschrapt worden en zouden er nog extra beperkingen kunnen komen die enkel gelden voor niet-gevaccineerden. Diezelfde krant geeft ook aan dat het dragen van een mondmasker zeker tot de lente verplicht zal blijven in winkels en op het openbaar vervoer.

Op dit moment is in Duitsland 61,4 procent van de bevolking gedeeltelijk gevaccineerd. 52,2 procent van de inwoners zijn volledig gevaccineerd. Duitsland startte sterk aan de vaccinatie, maar de laatste weken loopt de vaccinatiecampagne erg stroef. Veel Duitsers staan twijfelachtig tegenover het vaccin en weigeren het te halen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20