Dubai heeft nu ook diepste zwembad in de wereld

Dubai is een stad die voornamelijk bekendstaat voor zijn immense gebouwen, maar vandaag heeft de stad er een nieuwe troef bij: het diepste zwembad ter wereld. Het zwembad is maar liefst 60 meter diep.

Dubai heeft inmiddels een aantal records op zijn naam staan als we naar de gebouwen in de stad kijken. Zo heeft Dubai met de Burj Khalifa de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Het gebouw is 829,8 meter groot (inclusief antennes en vlaggenmasten). Ook beschikt de stad over het grootste winkelcentrum wereldwijd. De Dubai Mall heeft een oppervlakte van maar liefst 1 miljoen vierkante meter. Dat komt overeen met 200 voetbalvelden.

60 meter diep

Daar komt nu ook het diepste zwembad ter wereld bij. Het zwembad maakt deel uit van een nieuwe attractie genaamd Deep Dive Dubai en is maar liefst 60 meter diep. Daarmee stoot het zwembad het Poolse Deepspot van de troon. Dat zwembad is zo’n 45 meter diep.

Het zwembad Deep Dive Dubai is gevuld met 14 miljoen liter zoet water. Dat komt overeen met de volume van zes zwembaden met olympische afmetingen. Het zwembad is meteen ook vier keer zo groot als eender welk ander duikzwembad ter wereld. Guinness kende het op 27 juni de titel “Diepste zwembad om te duiken” toe.

Oestervormige structuur

De faciliteit is voorlopig alleen toegankelijk op uitnodiging, maar zal later dit jaar worden opengesteld voor het publiek. De kroonprins van Dubai, sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum was een van de eerste bezoekers en deelde zijn ervaring op sociale media.

Het overdekte zwembad is ondergebracht in een oestervormige structuur van 1.500 vierkante meter, een knipoog naar de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten als parelduiknatie. Maar de grootste troef van het zwembad is de onderwaterstad die de duikers kunnen bezichtigen. Zo kunnen ze onder meer appartementsgebouwen onder water verkennen. In het zwembad zijn overigens ultramoderne licht- en geluidssystemen geïnstalleerd om verschillende sferen te creëren.

Het zwembad doet ook dienst als onderwaterfilmstudio – de grootste in zijn soort in de regio. Een mediamontagekamer is beschikbaar in de buurt van de faciliteit.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20