Citytrip naar Dubai: 5 niet te missen adresjes

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Dubai is een goed idee! We selecteerden alvast vijf must-sees in de stad!

1. Armani Hotel

Dubai - Armani Hotel

Stijlvol overnachten in Dubai kan je niet enkel in het peperdure Burj al-Arab. Een pak budgetvriendelijker is het Armani Hotel, dat elf verdiepingen van de Burj Khalifa inneemt. Het hotel is letterlijk tot in de kleinste details uitgetekend door mode-icoon Giorgio Armani en valt op door zijn sobere kleuren, leather look en luxueuze afwerking.

Met zeven restaurants, een wellness en exclusieve shops met Italiaanse Armani-lekkernijen, -bloemenpakketten en -accessoires straalt dit hotel een en al luxe uit.

Vanaf 269 euro per nacht, via www.armanihoteldubai.com

2. Burj Khalifa

Dubai - Burj Khalifa

Waar anders ter wereld kan je zo van het uitzicht genieten als vanuit het grootste gebouw ter wereld? De Burj Khalifa is een architecturaal wonder en torent met zijn 828 meter hoog boven de stad uit.

De snelste passagierslift ter wereld brengt je naar het observatieplatform ‘At the Top’ op de 125ste verdieping, vanwaar je een schitterend 360°-uitzicht over de stad hebt. Een must voor wie in Dubai vertoeft!

Een ticketje naar boven kost je omgerekend zo’n 50 euro. Voor drukkere momenten, zoals bij zonsondergang, reserveer je best vooraf.

Meer info op www.burjkhalifa.ae

3. Dubai Mall

Dubai - Dubai Mall

Niet enkel het hoogste gebouw, ook het grootste winkelcentrum ter wereld ligt in Dubai. Aan de voet van de Burj Khalifa vind je de Dubai Mall, die ruimte biedt aan zo’n 1.200 winkels en een winkeloppervlakte van meer dan een half miljoen vierkante meter.

Kortweg: de Dubai Mall is een walhalla voor elke shopaholic! Even winkelmoe? Geen probleem, want hier vind je ook een bioscoop, talloze restaurants en ’s werelds grootste aquarium.

Meer info op www.thedubaimall.com

4. Koffiemuseum

Dubai - Koffiemuseum

De Arabische wereld heeft een grote rol gespeeld in de koffieteelt en de verspreiding van het drankje naar de rest van de wereld. In de schilderachtige straatjes van het Al Fahidi Historical District vind je het kleinschalige, maar gezellige Koffiemuseum.

In het museum maak je op een interactieve manier kennis met de eeuwenoude koffiecultuur die in Dubai heerst. Op de binnenplaats van het museum geniet je van verse Arabische, Ethiopische of Egyptische koffie die voor je op traditionele wijze klaargemaakt wordt.

Meer info via www.coffeemuseum.ae

5. Seven Sands

Dubai - Seven Sands

De Emiratikeuken is een ware trip voor jouw smaakpapillen, zo ondervind je in Seven Sands. Het restaurant serveert de hele dag door authentieke lokale gerechten uit alle zeven emiraten, zoals de typische flensjes met saffraan en Maleh Korse, een ware visdelicatesse. Puur genieten aan het strand!

Meer info op www.sevensandsrestaurant.com

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20