Drie redenen om te kiezen voor elektrische jaloezieën in huis

Geschreven met input van PoweredBlinds.

Het idee van jaloezieën dateert uit de tijden van harems. De ruimte waar de bevallige dames zich bevonden werd gescheiden van de rest van het gebouw met wanden. Die waren opgebouwd uit stroken met kiertjes om licht door te laten maar pottenkijkers buiten te houden. In de twintigste eeuw was het met name Luxaflex die de moderne jaloezie populair maakte. Toen viel het een beetje stil. Nu zijn er prachtige bamboe jaloezieën te koop die niet alleen zeer decoratief maar ook heel praktisch zijn in gebruik. Bekijk de website van PoweredBlinds om te zien wat er allemaal mogelijk is. Waarom zou je kiezen voor elektrische jaloezieën in huis? Hier zijn alvast drie redenen!

Hoe werken jaloezieën?

Laten we in het kort even de werking van jaloezieën beschrijven. Deze vorm van raamdecoratie bestaat uit een aantal horizontale stroken die van verschillende materialen, kleuren en breedte kunnen zijn. Met koordjes kun je ze omhoog of omlaag trekken, met een roede kun je de stroken draaien. Als de stroken in verticale richting geplaatst worden dan spreken we van lamellen.

Hoe werken elektrische jaloezieën?

Je bent wellicht al bekend met elektrische rolgordijnen. In dat geval wordt het doek op een buis gewikkeld, deze buis wordt door een klein motortje in werking gesteld. Bij jaloezieën werkt het systeem wat anders maar het idee blijft hetzelfde. De motor voert het werk uit wat je normaal gesproken zelf met koordjes zou doen. Daarnaast is het ook mogelijk om het draaien van de stroken met een afstandsbediening te regelen. Zo heb je alle functionaliteit van jaloezieën maar dan zonder koordjes of andere onderdelen.

3 redenen om te kiezen voor jaloezieën

Dat was in het kort een beschrijving van het systeem, waarom zou jij kiezen voor elektrische jaloezieën? Hier zijn om te beginnen drie redenen:

1. Controle over licht van buiten

Met een standaard gordijn kun je lichtinval beïnvloeden door ze te openen of sluiten. De optie om de stroken van een jaloezie te kantelen zorgt voor veel meer invloed op de lichtinval. Naar boven gericht, naar beneden of met een mooie schaduwval op het interieur.

2. Meer privacy in huis

De raamdecoratie geopend maar toch geen inkijk. Dat is mogelijk door de stroken van de jaloezieën te kantelen. Je kunt ze omhoog en omlaag richten wat voor een andere kijkhoek zorgt. Zo kun je de privacy verhogen zonder de gordijnen helemaal te hoeven sluiten.

3. Maak je huis slimmer

Elektrisch bedienbare raamdecoratie is op zich al praktisch, door koppelingen te maken met bijvoorbeeld een spraakassistent of slimme verlichting is er nog veel meer mogelijk. Stel scenario’s samen voor iedere denkbare situatie of laat sensoren het werk voor je doen. Zon onder, jaloezieën sluiten of juist wakker worden met gordijnen die automatisch openen. Het is allemaal mogelijk!

Waarschijnlijk kun je in jouw persoonlijke situatie nog meer redenen bedenken. Bekijk alle mogelijkheden en bepaal de beste oplossing voor jouw woning. Je kunt jaloezieën hangen in de huiskamer, slaapkamer, overal waar het past binnen jouw interieur. Het systeem werkt met een oplaadbare accu dus een aansluiting op de elektra is niet nodig.

Meer