Drie gewonden bij raketaanval op Amerikaanse basis in Irak

Volgens de Irakese overheid zijn drie Irakezen gewond geraakt bij een raketaanval op een Amerikaanse luchtmachtbasis net buiten Bagdad. Op de trainingsbasis zit ook een bedrijf dat onderhoud van F-16-vliegtuigen doet.

Zondag werden er raketten afgevuurd op de Al Balad-basis, 50 kilometer ten noorden van Bagdad. Irakese ambtenaren zeggen dat een restaurant op de basis werd geraakt. Of daar mensen aanwezig waren, is niet duidelijk. Voorlopig heeft nog niemand de aanslag opgeëist.

Geen Amerikanen

De rapporten lopen wat uiteen. De officiële versie van het Irakese leger luidt dat er acht raketten zijn afgevuurd, maar de meeste media hebben het over zes. Volgens bronnen van het nieuwsagentschap AFP hadden de meeste Amerikanen de basis al verlaten op het moment van de aanval.

‘Drie Irakese soldaten, die op wacht stonden, zijn geraakt bij de luchtaanval’, zegt kolonel Mohammed Khalil.

Spanningen

De aanslag komt er enkele dagen nadat Iran twee Amerikaanse basissen in Irak had gebombardeerd. Daarbij vielen geen doden of gewonden. De spanningen tussen Iran en Amerika zijn opgelaaid sinds de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze maand Qassem Soleimani, de leider van de Iraanse Revolutionaire Garde, neerschoot via een drone-aanval.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20