Dreigt software als ChatGPT een gevaar voor onze cyberspace te worden?

Kunstmatige intelligentie revolutioneert onze digitale wereld, maar dat geldt ook voor malware. Onderzoekers van Cyberbeveiligingsbedrijf CyberArk hebben met succes geavanceerde malware geschreven dat niet door antivirusprogramma’s wordt opgemerkt.

Waarom is dit belangrijk?

ChatGPT heeft aangetoond een oneindige hoeveelheid aan creatieve en praktische mogelijkheden te bieden. Zo schreef de software vorig jaar in opdracht van Business AM een artikel over zichzelf en wordt het zelfs gebruikt om computerprogramma’s te schrijven. Het kan echter ook gebruikt worden om phishing-mails, computervirussen en malware te schrijven.

De essentie: CyberArk vreest dat criminele groeperingen in toenemende mate kunstmatige intelligentie gaan gebruiken voor het schrijven van verfijnde malware.

  • Het volledige rapport van het bedrijf gaat in op alle technische details, maar om het kort te houden: onderzoekers hebben verschillende tests uitgevoerd met de revolutionaire AI-tool ChatGPT. Het resultaat was malware, waartegen zeer moeilijk te verdedigen was door antivirusprogramma’s. 
  • “Onderzoekers hebben vastgesteld dat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer