Dow Jones sluit beste kwartaal sinds 1987 af met winst van 215 punten

De Amerikaanse aandelenbeurzen zetten hun opmars verder en sluiten dinsdagavond opnieuw af met forse winsten. 

De index Dow Jones gaat 215 punten hoger, een stijging van 0,8 procent. Ook de S&P 500 klimt 0,8 procent hoger, terwijl de techbeurs Nasdaq 1,9 procent toevoegt.

De beurzen gingen het voorbije kwartaal hoger op een combinatie van economische stimulusmaatrgelen, positief nieuws over het virus, de snelle heropening van de economie en de hoop op een vaccin. Maar vandaag is enkel de stimulus een feit. Volgens marktstrategen strookt het herstel op de aandelenmarkten allerminst met het economisch herstel. ‘We zijn niet ver verwijderd van een grote teleurstelling,’ schrijft analist Tom Essaye, in zijn The Sevens Report.

De waarschuwing van de Amerikaanse epidemioloog Anthony Fauci, die op een senaatszitting zei dat het land snel de 100.000 nieuwe coronagevallen per dag zou kunnen bereiken, kon investeerders niet deren.

Recordkwartalen voor zowel Dow, als S&P 500 en Nasdaq

De Dow Jones Industrial sluit het kwartaal af met een winst van 17,8 procent, zijn beste resultaat sinds 1987. Ook de S&P 500, die de voorbije 3 maanden 21,6 procent hoger ging, tekent daarmee voor zijn beste kwartaalresultaat sinds 1998. De techbeurs Nasdaq tenslotte, die in de voorbije 13 weken 30,6 procent waarde kon toevoegen, zet daarmee haar beste kwartaalresultaat neer sinds 1999.

Terwijl de lijst van bedrijven die Facebook tijdelijk willen boycotten blijft groeien, jagen investeerders het aandeel meer dan 2 procent hoger. Naast het sociale netwerk van Mark Zuckerberg klokken ook Amazon en Netflix meer dan 2 procent hoger af. Het aandeel Tesla werd dinsdag zelfs 7 procent meer waard en noteert op een recordkoers van bijna 1.080 dollar. 

De olieprijs is dinsdag 1,1 procent gedaald. Voor een vat West Texas Intermediate moet nu 39,27 dollar worden betaald. De euro moet lichtjes terrein prijsgeven (-0,08 procent) ten opzichte van de dollar. De eenheidsmunt kost dinsdagavond 1,1234 dollar. Goud voegt een vol procent toe. Een ounce kost nu net geen 1.800 dollar. De bitcoin gaat nog eens 0,12 procent lager en kost nog 9.148 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20