Goudprijs stijgt naar hoogste niveau sinds eind 2011

De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau sinds november 2011 wegens de onrust op de financiële markten, omdat het aantal coronabesmettingen wereldwijd blijft stijgen. Beleggers zoeken traditioneel veilige havens in onzekere tijden.

De prijs van een ounce goud (31,1 gram) staat nu op meer dan 1.800 dollar. Daarmee nadert de goudprijs steeds meer het record van meer dan 1.900 dollar dat in september 2011 werd bereikt. Sinds begin dit jaar klom de goudprijs al zo’n 18 procent, geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen zoals renteverlagingen.

Veilige haven

Beleggingen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie. Daarnaast zorgen de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en de onzekerheid over het economisch herstel van de coronacrisis voor extra interesse in goud als veilige haven.

Zakenbank Goldman Sachs denkt dat de goudprijs de komende twaalf maanden kan doorstijgen tot 2.000 dollar. Ook JPMorgan Chase raadt investeerders aan vast te houden aan goudbeleggingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20