Dow Jones opent 721 punten lager

De Dow Jones tuimelt vrijdag bij de opening ruim 700 punten lager. Onzekerheid over de impact van het coronavirus op de wereldeconomie blijft de financiële markten beheersen. Ook de S&P 500 en de Nasdaq moeten respectievelijk 2,5 procent en 2,8 procent prijsgeven.

De aandelenmarkten reageren onverschillig op het beter dan verwachte jobrapport dat eerder op de dag werd vrijgegeven. De VS creëerden in februari 273.000 nieuwe banen, tegen de 175.000 die analisten hadden verwacht. Ook de werkloosheid viel terug tot op 3,5 procent, de laagste stand in meer dan 50 jaar. Beleggers willen sowieso geen rekening houden met het jobrapport. Goede cijfers bevestigen dat de impact van het coronavirus nog niet is meegerekend. Slechte cijfers zouden enkel de voorbode zijn geweest van meer onheil.

De beurzen zetten hun neerwaartse spiraal voorlopig gewoon verder. Ook donderdag moesten voormelde beursindexen rake klappen incasseren. Nadat de Dow Jones woensdag nog 1.173 punten hoger was gesloten, moest de beursindex donderdag alweer 969 punten prijsgeven, een verlies van 3,6 procent. Ook de S&P 500 (-3,4 procent) en de techbeurs Nasdaq (-3,1 procent) sloten toen een pak lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20