Beursrollercoaster raast verder: Dow Jones sluit 969 punten lager

De belangrijkste Amerikaanse beursindexen zitten op wat stilaan een oneindige rollercoasterrit lijkt te gaan worden. Nadat de Dow Jones woensdag nog 1.173 punten hoger was gesloten, moest de beursindex donderdag alweer 969 punten prijsgeven, een verlies van 3,6%. Ook de S&P 500 (-3,4%) en de techbeurs Nasdaq (-3,1%) kregen rake klappen.

Investeerders blijven zich zorgen maken over de verdere verspreiding van het coronavirus en de impact daarvan op de wereldeconomie. Ook in de VS blijft het aantal besmettingen stijgen. In de staat Califonië viel een eerste dode te betreuren, terwijl in New York het aantal besmettingen op 24 uur verdubbelde tot 22. Overal groeit het besef dat de gebeurtenissen van de voorbije weken niet anders kunnen dan de bedrijfsresultaten aantasten.

Transportsector bloedt

Vooral luchtvaartmaatschappijen krijgen rake klappen. United Airlines moest 13,4% prijsgeven, terwijl American Airlines 13.2% lager eindigde. De Dow Jones Transportation Average – de oudste beursindex ter wereld – lijkt van een correctie naar een regelrechte krach te gaan.

Naast de aandelen gaat ook de rente op Amerikaans staatspapier steeds lager. Obligaties met een looptermijn van 10 jaar brengen nog 0,917% rente op, een absoluut laagterecord.

Olie noteert 2,1% lager dan een dag eerder. Voor een vat ruwe olie moet nu nog 45,81 dollar worden betaald. De Opec wil de olieproductie verder verlagen om een verdere daling van de olieprijs te voorkomen. Rusland lijkt daar niet voor te vinden.

Vrijdag worden de jobscijfers vrijgegeven. Verwacht wordt dat er in februari 175.000 nieuwe jobs bijkwamen, vergeleken met 225.000 in januari.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20