Dow Jones negeert coronacijfers en gaat 580 punten hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen starten de week flink hoger, ondanks verslechterende coronacijfers. Investeerders lijken in de toestand te berusten en verheugen zich over het feit dat de stijging in bevestigde gevallen niet evenredig tot meer dodelijke slachtoffers leidt.

De beursindex Dow Jones gaat ruim 580 punten hoger, een winst van 2,32 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq noteren respectievelijk 1,47 en 1,20 procent hoger.

Goed nieuws kwam er van Boeing dat, meer dan een jaar nadat twee vliegtuigen in dodelijke crashes betrokken waren, de Boeing 373 Max opnieuw gaat testen. Die is na grote softwareproblemen helemaal herbouwd en zou ten vroegste in september opnieuw kunnen vliegen. Ook de vereniging van vastgoedmakelaars zorgde voor enthousiasme met de aankondiging dat het aantal verkopen die op bevestiging wachten in mei met 44,3 procent stegen.

Apple zorgt voor de stevige winst van de Dow met een klim van 2,3 procent. Facebook maakt met een klim van 1,8 procent iets van zijn verlies van vrijdag goed, ondanks dat er geen einde komt aan de lawine van aankondigingen van adverteerders die het platform tijdelijk de rug toekeren.

Olie gaat 2,7 procent hoger. Voor een vat WTI-olie moet maandagavond 39,54 dollar worden betaald. Goud boekt een kleine winst en klimt 0,13 procent hoger. Een ounce goud kost woensdagavond 1.782 dollar. De dollar verliest terrein ten opzichte van de euro. De eenheidsmunt gaat 0,2 procent hoger en kost nu 1,1236 dollar. De bitcoin maakt iets van zijn verlies van vorige week goed en gaat een half procent hoger tot 9.162 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20