Door telecomoperatoren te vergelijken, kunt u jaarlijks tot 405 euro besparen

Een tariefstudie van het BIPT, de toezichthouder van de telecomsector, toont aan dat wie telecomoperatoren vergelijkt honderden euro’s kan besparen.

Het BIPT maakt sinds 2012 om de twee jaar een momentopname van de prijzen die gelden op de Belgische telecommarkt. De studie is uitgevoerd op 11 september. Dat betekent dat eventuele prijsaanpassingen na die datum niet zijn opgenomen in de vergelijking. Zo heeft Telenet op 25 oktober de abonnementsprijzen verhoogd.

Vergelijken loont

Uit de nieuwe tariefstudie blijkt dat gezinnen die zich abonneren op een zogeheten quadruple play abonnement (vast internet, vaste telefonie, digitale tv en een mobiele abonnement) honderden euro’s kunnen besparen door telecomoperatoren te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste speler op de markt loopt op tot 405 euro per jaar.

Ook gezinnen die geen gsm-abonnement wensen in hun telecompakket kunnen heel wat geld besparen door de telecomoperatoren onder de loep te nemen. Het prijsverschil tussen het goedkoopste en duurste triple play abonnement kan oplopen tot 114 euro per jaar.

Wie enkel een internetverbinding nodig heeft, kan jaarlijks tot 453 euro besparen door internetproviders te vergelijken. Indien u enkel nood heeft aan een gsm-abonnement, kunt u jaarlijks tot 127 euro besparen.

‘De nieuwe studie toont nogmaals aan dat consumenten flink kunnen besparen op hun telecomfactuur door de prijzen van de operatoren op te vergelijken’, laat BIPT in een persbericht weten. De toezichthouder heeft haar eigen onafhankelijke prijsvergelijker op Bestetarief.be.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20