Door renteverhogingen maken de tak21-verzekeringen een comeback

Het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft niet alleen een positieve impact op de rente op de spaarboekjes. Ook de rendementen van de tak21-verzekeringen stijgen als gevolg van dat beleid.

Waarom is dit belangrijk?

De ECB heeft nog geen plannen om de renteverhogingen te staken. Verwacht wordt dat er nog enkele verhogingen met 50 basispunten onze richting uitkomen. Dat is goed nieuws voor de spaarders. Zij zien immers de opbrengsten op onder meer de spaarrekeningen en de tak21-verzekeringen stijgen door het verstrakkende geldbeleid.

In het nieuws: Verschillende verzekeraars hebben de opbrengsten van hun tak21-verzekeringen bekendgemaakt. Nadat die de voorbije jaren zijn gedaald, zitten ze opnieuw in de lift.

  • De staatsbank Belfius laat weten dat de totaalrendementen voor de beleggingsverzekeringen (met een tak21-contract) KITE Mix en Belfius Invest Capital voor 2022 uitkomt op 2,55 procent (bruto) voor elke storting in het tak21-verzekering, oftewel netto 2,43 procent. "Het hogere rendement hebben we te danken aan
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer