Dominique Leroy op weg naar tweede termijn bij Ahold Delhaize

Ahold Delhaize wil voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy vier jaar langer in zijn raad van bestuur houden. De Nederlands-Belgische retailgroep zal de aandeelhouders voorstellen om haar mandaat te verlengen.

Eind vorig jaar kondigde Ahold Delhaize al aan dat de Belg Jacques de Vaucleroy met pensioen gaat. Hij wordt na de aandeelhoudersvergadering vervangen door de Nederlander Frank van Zanten. Leroy, die in 2015 bestuurder werd bij Delhaize en een jaar later bij de fusiegroep, zal dan de enige overblijvende Belgische bestuurder zijn. Voor haar werk kreeg ze vorig jaar 123.000 euro, blijkt uit het jaarverslag.

Dominique Leroy vertrok vorig jaar op tumultueuze wijze bij Proximus. Ze zou aanvankelijk aan de slag gaan bij het Nederlandse telecombedrijf KPN, maar dat ging niet door omdat er een onderzoek was gestart naar mogelijke handel met voorkennis door Leroy. Sindsdien werkt Leroy als extern adviseur voor het Brusselse bureau van de Amerikaanse consultant Bain & Company. Ze is ook nog bestuurder bij Saint Gobain.

Ahold Delhaize wil zijn raad van bestuur overigens met een extra bestuurder uitbreiden. Het zal daarom ook de benoeming van de Britse Helen Weir voorleggen op de algemene vergadering. Weir heeft ervaring bij verschillende consumentgerichte bedrijven, waaronder Marks and Spencer. Ze is ook bestuurder bij maaltijdbezorger Just Eat, die overgenomen wordt door het Nederlandse Takeaway.com.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20