Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dominique Leroy op weg naar tweede termijn bij Ahold Delhaize

Logo Business AM
Business

26/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Dominique Leroy. - Isopix

Ahold Delhaize wil voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy vier jaar langer in zijn raad van bestuur houden. De Nederlands-Belgische retailgroep zal de aandeelhouders voorstellen om haar mandaat te verlengen.

Eind vorig jaar kondigde Ahold Delhaize al aan dat de Belg Jacques de Vaucleroy met pensioen gaat. Hij wordt na de aandeelhoudersvergadering vervangen door de Nederlander Frank van Zanten. Leroy, die in 2015 bestuurder werd bij Delhaize en een jaar later bij de fusiegroep, zal dan de enige overblijvende Belgische bestuurder zijn. Voor haar werk kreeg ze vorig jaar 123.000 euro, blijkt uit het jaarverslag.

Dominique Leroy vertrok vorig jaar op tumultueuze wijze bij Proximus. Ze zou aanvankelijk aan de slag gaan bij het Nederlandse telecombedrijf KPN, maar dat ging niet door omdat er een onderzoek was gestart naar mogelijke handel met voorkennis door Leroy. Sindsdien werkt Leroy als extern adviseur voor het Brusselse bureau van de Amerikaanse consultant Bain & Company. Ze is ook nog bestuurder bij Saint Gobain.

Ahold Delhaize wil zijn raad van bestuur overigens met een extra bestuurder uitbreiden. Het zal daarom ook de benoeming van de Britse Helen Weir voorleggen op de algemene vergadering. Weir heeft ervaring bij verschillende consumentgerichte bedrijven, waaronder Marks and Spencer. Ze is ook bestuurder bij maaltijdbezorger Just Eat, die overgenomen wordt door het Nederlandse Takeaway.com.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton