Dit zijn de populairste bestemmingen voor wie in 2021 in het buitenland wil werken

De Verenigde Staten (VS) zijn niet langer de populairste bestemming voor wie naar het buitenland wil verhuizen om daar een nieuwe carrière te starten, leert een jaarlijkse bevraging van het adviesbureau Boston Consulting Group en het rekruteringsbedrijf The Network.

De VS waren lange tijd de absolute topbestemming voor wie aan de slag wil gaan in het buitenland. Het land moet dit jaar de scepter doorgeven aan Canada. Dat blijkt uit een rondvraag bij 209.000 mensen uit 190 verschillende landen.

Coronazorgen spelen een rol

Een inconsistente reactie op de coronapandemie, de invoering van een meer nationalistisch beleid en sociale onrust hebben ervoor gezorgd dat mensen interesse tonen in andere landen, zoals Canada. De derde plaats is weggelegd voor Australië, een land dat bijna even hoog scoort als de VS.

‘Canada en Australië hebben tot nu toe de coronacrisis beter aangepakt dan de VS. Daarenboven hebben ze een beter sociaal systeem en een open cultuur’, luidt de verklaring van de auteurs achter het onderzoek.

Singapore en Nieuw-Zeeland zijn erin geslaagd om een plaatsje in de top 10 te veroveren. Volgens de auteurs is dat een bewijs dat de landen in de Azië-Pacific de coronacrisis beter hebben aangepakt dan bijvoorbeeld de VS.

Verhuizen voor het werk: de 10 populairste landen

 1. Canada
 2. VS
 3. Australië
 4. Duitsland
 5. Het Verenigd Koninkrijk
 6. Japan
 7. Zwitserland
 8. Singapore
 9. Frankrijk
 10. Nieuw-Zeeland

De populairste steden

Als we naar de steden kijken, blijft Londen de droombestemming voor wie in het buitenland wil werken. Amsterdam en Dubai vervolledigen de top 3.

Verhuizen voor het werk: de 10 populairste steden

 1. Londen
 2. Amsterdam
 3. Dubai
 4. Berlijn
 5. Abu Dhabi
 6. Tokyo
 7. Singapore
 8. New York
 9. Barcelona
 10. Sidney

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat er weliswaar minder en minder interesse is om naar een ander land te verhuizen om daar een nieuwe carrière te starten. In 2014 gaf 63 procent van de respondenten aan dat te willen doen. Vandaag is dat ongeveer 50 procent.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20