Dit zijn de beste vastgoedinvesteringsboeken voor 2020

Investeren in vastgoed is een van de oudste vormen van investeren op de markt. Het is echter ook een van de zwaarste financiële inspanningen die je kan leveren. Heel wat mensen gaan er nog steeds zomaar vanuit dat een investering in vastgoed er één is die zekerheid biedt. Dit niet alleen op de korte, maar ook op de middellange tot lange termijn. Dit is het gevolg van het feit dat vastgoed door de jaren heen vaak een veilige haven is gebleken. Is dat echter op vandaag nog altijd het geval, nu duidelijk wordt dat heel wat vastgoedmarkten in verschillende landen overgewaardeerd zijn? En indien niet, wat betekent dit dan voor de toekomst? Meer dan ooit lijkt het van belang te zijn om je goed in te lichten vooraleer een investering te doen in vastgoed. Wij zochten alvast voor je uit welke vastgoedinvesteringsboeken je kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

1. Best for Rental Property Beginners: The Book on Rental Property Investing

Het eerste boek dat we even willen toelichten, luistert naar de naam ‘Best for Rental Property Beginners: The Book on Rental Property Investing’. Het boek is geschreven door de gerenommeerde vastgoedinvesteerder, Brandon Turner, die onder meer bekend staat door de website BiggerPockets.com. Turner wou een boek uitbrengen die er voor zorgt dat beginnende investeerders in vastgoed, met als doel om te verhuren, geen fouten maken. Het resultaat is een prachtig naslagwerk welke duidelijke tips geeft hoe je jouw vastgoedinvesteringen moet aanpakken. Het uiteindelijke doel van dit boek? Ervoor zorgen dat je jouw rijkdom kan behouden en mogelijks zelfs verbeteren door middel van de huurinkomsten die worden ontvangen.

2. Best for Flippers: The Book on Flipping Houses

Is het voor jou niet zozeer de bedoeling om te beleggen in vastgoed met als doel om te verhuren, maar wel om met winst te verkopen? In dat geval spreekt het voor zich dat er doorgaans een compleet andere strategie is vereist. Dergelijke strategieën worden perfect uit de doeken gedaan in het boek ‘Best for Flippers: The Book on Flipping Houses’. De schrijver van het boek, J Scott is een professionele flipper van huizen die door de jaren heen een uitermate succesvolle werkwijze heeft uitgedokterd. Hij verkoopt het vastgoed waarin hij eerder heeft geïnvesteerd dan ook steeds met maximale winsten. Of je nu graag één woning met winst wil verkopen of je van plan bent om een heus vastgoedbedrijf uit de grond te stampen, in beide gevallen zal dit boek je enkele zeer belangrijke (nieuwe) inzichten verschaffen.

3. Investeren in vastgoed, grond en gebieden

Hoewel het merendeel van de top vastgoedinvesteringsboeken in het Engels zijn uitgegeven, betekent dit niet dat er geen enkel boek in het Nederlands is dat de moeite waard is om te ontdekken, in tegendeel. Zo is er bijvoorbeeld het boek ‘Investeren in vastgoed, grond en gebieden – financiële theorie en praktijkvraagstukken. Dit stevig uit de kluiten gewassen boek richt zich niet uitsluitend op investeringen in bestaande woningen, maar ook in grond en gebieden. Bijzonder interessant is dat dit boek eigenlijk uit twee verschillende delen bestaat. In het eerste deel is er het theoretische luik waarin onder meer de focus komt te liggen op het efficiënt inzetten van financiële middelen. Het tweede deel legt de link tussen de opgedane theorie en de praktijk. Bovendien zijn er 50 verschillende praktijkvraagstukken in dit boek opgenomen die je stuk voor stuk voorzien van meer inzichten in de vastgoedmarkt.

4. Best for Commercial Real Estate: Mastering the Art of Commercial Real Estate

Alvorens te investeren in de vastgoedmarkt is het altijd van cruciaal belang om rekening te houden met het type vastgoed waarin je gaat investeren. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat er sprake is van een significant verschil tussen commercieel vastgoed enerzijds en residentieel vastgoed anderzijds. In plaats van investeren in vastgoed waarbij er sprake is van een enkele huurder wordt er bij commercieel vastgoed immers voor gekozen om te investeren in een groter pand waarbij er sprake is van niet één, maar meerdere huurders. Het kan hierbij niet alleen gaan om kantoren, maar ook om opslagruimtes, datacenters, etc. Hoewel het financiële potentieel van commercieel vastgoed in de praktijk hoger ligt, spreekt het voor zich dat er ook significant meer risico’s aan verbonden zijn. Wil je geen sprong in het diepe wagen voor wat je investering in commercieel vastgoed betreft? Dan is dit boek ongetwijfeld één van de beste op de markt om aan te kopen!

5. Best for Turnkey Property Investors: The Turnkey Revolution

Steeds meer mensen die er voor kiezen om te investeren in vastgoed met als doel om te verhuren, maken bewust de keuze om te beleggen in een volledig afgewerkt of gerenoveerd vastgoed. Dat is natuurlijk interessant, omdat je op deze manier eigenlijk zelf geen werk meer hebt. Het enige wat je moet doen is het vastgoed aankopen en je bent klaar om maandelijkse inkomsten te verzamelen. Het natuurlijk wel zo dat het aankopen van dergelijk vastgoed in de praktijk altijd een significant hogere kostprijs met zich meebrengt.

Omdat veel investeerders in vastgoed een “turnkey property” aanzien als een zeer eenvoudige en toegankelijke manier van beleggen in vastgoed, is er nu dit boek. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het namelijk zo dat je ook bij dergelijke vastgoedinvesteringen geconfronteerd kan worden met vervelende verrassingen. Wil je zonder zorgen kunnen investeren in vastgoed met als doel om een passief inkomen te realiseren? Dan is dit boek voor jou beslist een van de beste vastgoedinvesteringsboeken voor het jaar 2020.

 

Meer