Dit is waarom Jack Dorsey Bitcoin verkiest boven Ethereum

Jack Dorsey heeft in het najaar van 2021 afscheid genomen als CEO van Twitter omdat hij zich wil focussen op zijn betaalbedrijf Block. Dat bedrijf spitst zich ook toe op de blockchain. Dorsey steekt het niet onder stoelen of banken dat hij voornamelijk Bitcoin een warm hart toedraagt.

Tijdens Bitcoin for Corporations, een confererentie van het softwareplatform MicroStrategy, heeft Dorsey een pleidooi gehouden voor Bitcoin. Hij herhaalde daarbij de boodschap dat Bitcoin (BTC) enkel maar voordelen heeft als de maatschappij de munt aanvaardt.

Munteenheid voor het internet

“Dankzij Bitcoin staan we nu heel dicht bij een eigen munteenheid voor het internet”, liet Dorsey weten in een gesprek met Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy. Hij voegde eraan toe dat de wereld een universele munt nodig heeft waarbij, bijvoorbeeld, beslissingen die in Washington worden genomen geen gevolgen hebben voor kleinere naties aan de andere kant van de wereld.

Dorsey wees ook op de transparantie van bitcoin, waar de kosten duidelijk zichtbaar en begrijpelijk zijn, “in tegenstelling tot de traditionele financiële wereld.”

Trage ontwikkeling Bitcoin

Hij had ook een reactie klaar voor de media die volgens hem onnodig hard zijn voor Bitcoin. Verschillende techmedia hebben al kritiek geuit op Bitcoin omdat de ontwikkeling minder vlot gaat dan bij andere cryptomunten, zoals Ether (ETH). “Langzame dingen gaan meestal lang mee en zijn voorspelbaarder en veiliger”, luidt zijn pleidooi voor de grootste cryptomunt van de markt.

Dorsey riep bedrijven ook op om Bitcoin te bestuderen, ook al bezitten ze zelf geen cryptomunten. “Het kan hen helpen om na te gaan hoe de cryptomunt de bedrijfsactiviteiten kan verbeteren”, aldus Dorsey. “Diensten die rond het BTC-ecosysteem zijn gebouwd, zullen cruciaal worden.”

Nu Dorsey niet langer CEO van Twitter is spitst hij zich meer toe op cryptomunten. Zo heeft hij onder meer de naam van zijn betaalbedrijf Square veranderd naar Block. Die naam moet de grote genegenheid jegens cryptomunten en blockchaintechnologie in de verf zetten.

Meer