Disneyland Parijs heropent op 15 juli

Het pretpark nabij de Franse hoofdstad zal vanaf 15 juli weer geleidelijk aan open gaan. Dat heeft Disneyland Parijs maandag bekendgemaakt.

Het pretpark in Marne-la-Vallée, in de buurt van Parijs, zal vier maanden dicht geweest zijn door de coronacrisis. Het themapark in het Chinese Shanghai mocht al op 11 mei de deuren heropenen. Het park daar was, net als Disneyland in Hongkong, gesloten sinds 25 januari en liet de heropening gepaard gaan met verschillende veiligheidsmaatregelen.

Ook in Parijs zijn er aangepaste regels. Zo ligt de capaciteit lager dan gewoonlijk. Alle bezoekers die ouder zijn dan 11 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen. Ook alle personeelsleden van het pretpark zullen er eentje dragen. Ontmoetingen met de mascottes zijn in tijden van social distancing voorlopig nog niet mogelijk.

Wie een bezoek in Disneyland Parijs plant, moet zich op voorhand registreren via de website. In het pretpark zullen er maatregelen gelden om de afstand tussen de bezoekers te garanderen. Daardoor zijn bepaalde attracties, shows en evenementen nog niet open of beschikbaar voor het publiek.

De bekende parade doorheen het park zal pas later heropstarten. Ook shows als ‘Disney Illuminations’, ‘The Lion King’ en ‘Jungle Book Jive’ zullen pas later in de zomer weer opgevoerd worden.

Meer
Mijn Volglijst

Idylla van Biocartis kan omikron detecteren

09/12/2021 06:29

(ABM FN) Het Idylla-platform van Biocartis kan de omikron-variant van het coronavirus detecteren. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het diagnosticabedrijf.

Binnen de 90 minuten levert de rRT-PCR test van Biocartis resultaat op.

Door de nieuw ingebouwde  ‘dual target’-technologie in de covid-test en het Idylla-toestel, kunnen mutaties zoals omikron beter worden ontdekt.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20