Disneyland Shanghai heropent

In Shanghai is Disneyland opnieuw voorzichtig heropend. Het themapark van Disney is daarmee de eerste grote toeristenattractie die na corona opnieuw bezoekers toelaat.

China, waar de pandemie van start ging in december, is het eerste land waar fabrieken en andere zaken opnieuw openden. In Europa worden lockdownmaatregelen nog maar net losgelaten of zelfs nog aangescherpt.

Capaciteit

De heropening van Disneyland is dus behoorlijk hoopgevend, al draait het huis van de muis niet op volledige capaciteit. Het aantal bezoekers is gelimiteerd. Ze moeten ook allemaal een masker dragen. De regels van social distancing moeten worden gerespecteerd.

Daarnaast moeten bezoekers reservaties maken in het nabijgelegen Disney Resort als ze willen eten in restaurants of als ze willen winkelen. In de wachtrijen zijn stickers aangebracht zodat mensen op de juiste afstand blijven. Disney laat maar een derde van het gebruikelijke aantal bezoekers toe.

‘We hopen dat de heropening vandaag als een hoopgevende baken van licht kan dienen voor de wereld, een inspiratiebron voor iedereen’, zegt de directeur van het Shanghai Disney Resort, Joe Schott.

Slechte cijfers voor Disney

De toeristische sector vangt harde klappen, door de gesloten grenzen en lockdowns. Disney moest zijn pretparken en cruiseschepen sluiten, een deel van de geplande films haalde het niet tot in de cinemazalen. De kwartaalresultaten van Disney reflecteerden de coronacrisis. De winst viel met 91 procent, Disney verloor 1,4 miljard dollar.

Disneyland in Shanghai en Hongkong sloten op 25 januari. In heel China werden steden op dat moment in quarantaine gezet. De volgende maand was het de beurt aan Disneyland Tokyo. In maart gingen ook Disneyland Parijs en de parken in de Verenigde Staten dicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20