D’Ieteren wint, Bpost gaat kopje-onder op Brusselse beurs

De Europese markten blijven stabiel dinsdag bij de opening. In Brussel is D’Ieteren de ster na een koersdoelverhoging, Bpost gaat stevig in het rood na slecht nieuws over zijn dividend.

De auto-invoerder D’Ieteren begint de dag goed. Het beurshuis KBC Securities verhoogt het koersdoel van 61 naar 86 euro en dat zet beleggers aan tot kopen. Het aandeel gaat 10,9 procent hoger naar 65,70 euro. KBCS verwacht een verdubbeling van de bedrijfswinst bij dochter Belron, die onder andere Carglass uitbaat, omdat er meer werk is aan autoruiten door het aantal sensoren in nieuwe auto’s die telkens opnieuw moeten afgesteld worden.

Aan de andere kant vinden we Bpost, dat 7,2 procent in het rood gaat. Het potbedrijf kondigde dinsdagochtend aan dat het maar maximaal 50 procent van zijn winst gaat uitkeren aan beleggers. Eerder keerde Bpost 85 procent van de winst uit als didvidend.

In de sterindex Bel20 wint de materiaaltechnologiegroep Umicore 2 procent, het techbedrijf Barco verliest 1,2 procent en belandt daarmee onderaan het klassement. De Bel20 blijft rond de nul hangen.

Brexit

In Amsterdam doet het chipbedrijf ASMI er 4,3 procent bij nadat de zakenbank JP Morgan het aandeel op de kooplijst zet. Volgens de bank is ASMI een ‘all-round winner’ omdat alle grote chipbedrijven zijn technologie overnemen.

Zalando gaat 0,7 procent in het rood in Frankfurt. Een uitloper van co-CEO Rubin Ritter die maandag aankondigde dat hij er volgend jaar de brui aan geeft. ‘Het is nu tijd voor de carrière van mijn vrouw’, liet hij weten.

Het pond gaat licht lager tegenover de euro nu de brexitgesprekken opnieuw meer dan ooit vast blijken te zitten. En de ultieme deadline, 31 december, nadert. Brits premier Boris Johnson reist dinsdag of woensdag af naar Brussel om fysiek te overleggen met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. 1 pond is 1,10 euro waard.

De brede Europese index EuroStoxx50 blijft stabiel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20