DHL Express opent in Antwerpen grootste Belgische distributiecentrum

Op het bedrijventerrein Blue Gate in het zuiden van Antwerpen heeft DHL Express woensdag een nieuwe cityhub geopend. Het distributiecentrum is het grootste van DHL Express in België en zet volop in op emissieloze pakjesleveringen, met cargofietsen en elektrische bestelwagens. Eens op volle kracht, zullen er 125 mensen werken in de hub.

Danny Van Himste, de managing director van DHL Express Belux, en Antwerps schepen voor Werk en Economie Claude Marinower (Open Vld) mochten woensdag het lint doorknippen voor de nieuwe cityhub. Het 12.000 vierkante meter grote distributiecentrum is al operationeel sinds eind januari. Het vervangt het oude centrum op de Noorderlaan in Antwerpen, dat te klein geworden was.

Het nieuwe centrum, het grootste van de negen DHL-distributiecentra in België, zal gemiddeld tot 50.000 pakjes per week verwerken. De sorteermachine kan op dit moment 6.000 pakjes per uur aan, die capaciteit kan op termijn nog opgetrokken worden tot 10.000 pakjes per uur. Op dit moment werken er een 70-tal mensen, op volle kracht zal de hub 125 medewerkers tellen.

‘Deze nieuwe cityhub brengt ons een grote stap dichter bij onze missie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. De CO2-uitstoot wordt drastisch verlaagd omdat we, dankzij de ideale ligging van de hub, enkel elektrische cargofietsen en bestelwagens kunnen inzetten voor een optimale en duurzame stadsdistributie’, zegt Danny Van Himste. Op dit moment wordt het Antwerpse stadscentrum al volledig CO2-neutraal beleverd. Tegen 2030 wil DHL Express vanuit het nieuwe centrum nog uitsluitend emissieloos werken, dus ook in de randgemeenten van Antwerpen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20